Fietsroutes door de natuur

Veel mensen gaan er tijdens de zonnige zomer dagen lekker op uit. Ze pakken de fiets en leggen kilometers af. Mensen fietsen het liefst door de natuur om zo te kunnen genieten van alle flora en fauna. Fietsroutes gericht op de natuur zijn terug te vinden op 247fietsen.nl. Hier vindt men niet alleen de nieuwste fietsroutes, ook voor advies onderweg kan men hier terecht. Ervaren fietsen zijn gewend om lange tochten te maken en houden rekening met bijvoorbeeld een lekke band. Ook alle tips voor beginnende fietsers zijn te vinden op 247fietsen.nl. Wat beginnende fietsers juist goed doen en de wat ervaren fietsers wat minder, is het dragen van een fietshelm. Ervaren fietsers, die nooit een ongeluk hebben gehad, geven de voorkeur aan een frisse wind door de wapperende haren op de fiets. 

Fietsroutes in het buitenland 

Fietsroutes in het buitenland zijn tegenwoordig stukken beter ontwikkeld dan voorheen. Met name in het zuidelijk deel van Europa zijn de fietspaden niet meer weg te denken. Niet alleen de paden zijn beter en veiliger, ook zijn er veel nieuwe routes. Veel van deze routes zijn te vinden op de website van 247 fietsen. Hier kunt u ook verhalen en foto’s vinden van andere gebruikers. Verschillende fietsliefhebbers vinden elkaar hier en besluiten op groepsfietsvakantie te gaan. Vaak wordt er dan gekozen voor een land als Frankrijk, waar met name de wielersport zeer populair is. Ondanks de vernieuwde fietspaden, gebeuren er vandaag de dag nog steeds erg veel ongelukken met wielrenners. Dit is ook niet heel verrassend gezien het feit dat wielrenners niet alleen op de provinciale wegen maar soms ook op snelwegen fietsen. Op deze wegen kunnen ze lekker doorfietsen zonder opgehouden te worden door ‘plezierfietsers’ of kuilen in de weg.